En les illes Baleras trobem al sur de Mallorca el municipi de Ses Salines, nom que adquireix perquè una extensa àrea d'aquest municipi està ocupat per aquets ecosistema. En la punta sur d'Eivissa i nort de Formentera està el Parc Natural de Ses Salines amb una superficie de 1.786,52 ha que a més de la salina inclou platges, llacunes litorals i praderes de posidònia .

Les salines és una zona humida molt singular per l'elevada concentració de sal en la llacuna i en el sòl que fa que moltes espècies de flora i fauna siguen endèmiques. Respecte a la vegetació abunden els joncs i espècies pròpies dels saladars com l'alacranera, l'herva salda, etc. En les zones on la salinitat no és tan alta estan present espècies com típicament mediterrànies com el pi, la farigola, la carrasca, etc.

Respecte a la fauna destaquen les aus, de fet, el Parc Natural de Ses Salines està decalrat Zona d'Especial Protecció per les Aus. De les 210 catalogades destaquen les garses, els flamencs els quals es veuen de juliol a octubre i de febrer a maig. Dins d'aquest parc també destaquen les platges per la seua bellesa paisatgística, les praderes de posidònia que s'extenen entre Eivissa i Formentera i la resta d'èpoques remotes com el poblat fenici de Sa Caleta.

Les salines sempre han sigut explotades. Els primers a explotar les salines d'Eivissa foren els cartaginesos (segle V a.C.) i actualment s'empren mètodes tradicionals per explotar-les donant un paisatge de muntanyes blanques.


PARC NATURAL DE SES SALINES

Parc_natural_de_ses_Salines_Eivissa_i_Formentera.jpg
Sa-Conillera-IBZ.JPG
eivissa2.jpg

sal.jpg